κατασκευή ιστοσελίδων, κατασκευη eshop

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ PRESTASHOP 1.5

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ - Βοήθεια για την έναρξη διαχείρισης της σελίδας σας. 
Γενικές οδηγίες για τη βοήθεια:
 
α. Ακολουθήστε το βέλος velos ή το χεράκι xeri στις φωτοφραφίες για να κατευθυνθείτε στο σωτό σημείο.
β. Με την πράσινη αρίθμιση (πχ. 1b) θα δείτε τις επιπλεόν επιλογές μέσα σε κάθε "Φίλτρο"
γ. Κατά την διαδικασία καταχώρησης, αν η σελίδα σας είναι σε πολλές γλώσσες, πατάτε στην σημαία δίπλα από το πλαίσιο εισαγωγής και επιλέγετε την σημαία της γλώσσας που θέλετε να εισάγετε.


Α. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
 

Για την δημιουργία κατηγοριών πηγαίνετε στο μενού Φίλτρα > κατηγορίες. Αυτό αφορά στο εσωτερικό δέντρο κατηγοριών. Για την εμφάνιση των κατηγοριών το αριστερό μενού θα τις δει αυτόματα ενώ για το επάνω μενού θα πρέπει να κάνετε εσείς τις αντιστοιχίσεις και αυτό γίνεται από το μενού modules > Leo bootstrap megamenu ή άπο το μενού modules >Top horizontal menu, ανάλογα με το template μπορεί να είναι διαφορετικό module και θα σας πληροφορούμε στο email ενεργοποίησης της ιστοσελίδας σας.

HELP category 1a 
 

 ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Στη συνέχεια πηγαίνετε στο "Προσθήκη νέας" για να προσθέσετε μια νέα κατηγορία ή στο μολυβάκι για να εισέλθετε στις επιλογές μιας κατηγορίας

HELP category 1b

 ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

1a. Όνομα: Για προσθήκη ή αλλαγή ονόματος πληκτρολογείτε το επιθυμητό σε αυτή τη θέση. ΠΡΟΣΟΧΗ! Θα πρέπει να έχετε επιλεγμένη την αντίστοιχη σημαία με την γλώσσα που τοποθετείτε (πχ. την ελληνική για τα ελληνικά, την αμερικάνικη για αγγλικά κ.λ.π.)

1b. Μητρική κατηγορία: Επιλέγετε αν θέλετε η συγκεκριμένη κατηγορία να είναι βασική (πρέπει να είναι επιλεγμένο το Home και το κατηγορία Root) ή αν θα είναι υποκατηγορία (επιλέγετε το όνομα της βασικής πχ. Woman)

1c. Περιγραφή: Πληκτρολογείτε μια σύντομη περιγραφή για την κατηγορία.

1d. Εικόνα: Πάτε στο κουμπί browse... (βλέπε velos) για να ανεβάσετε από τον υπολογιστή σας μια φωτογραφία αντιπροσωπευτική της κατηγορίας.

Μόλις κάνετε τις ρυθμίσεις σας πατάτε Αποθήκευση.

 HELP category 1d  

 

Β. ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ

Αν τα προϊόντα σας δεν έχουν ιδιότητες πηγαίντε κατευθείαν στα Προϊόντα
 

Αρχικά χρειάζεται μια προετοιμασία για τις ιδιότητες των προϊόντων (π.χ σε ρούχα θα είχε νόημα να φτιαχτούν από πριν τα ονόματα των ιδιοτήτων, όπως π.χ. χρώμα, μέγεθος. Καλό είναι να προετοιμάσετε όλες τις ιδιότητες για όλα τα προιόντα σας από την αρχή.

Για να προσθέσετε ή να αλλάξετε ιδιότητες πάτε στο μενού Φίλτρα > Ιδιότητες και Ομάδες.

Κατόπιν μέσα σε κάθε προϊόν μπορείτε να επιλέγετε μόνο εκείνες τις ιδιότητες που χρειάζονται και όχι όλες. Δηλαδή σε κάποιο προϊόν θα μπορείτε να βάλετε μόνο επιλογέα για μέγεθος και όχι για χρώμα ή να βάλετε και τα δύο ή και περισσότερους συνδυασμούς ιδιοτήτων.HELP idiotites 2a 

 ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
 
 

Aρχικά φτιάχνετε την κάθε ιδιότητα πατώντας επάνω στο plus-sign <Προσθέστε νέα Χαρακτηριστικά>, στη κορυφή με το όνομά της π.χ Χρώμα, Μέγεθος, κλπ.

Για να κάνετε μεταβολή των τιμών των ιδιοτήτων σε κάθε ιδιότητα στο τέλος δεξιά θα δείτε ένα σταυρό και αν τον πατήσετε θα δείτε όλες τις τιμές της ιδιότητας αναλυτικά και εκεί από την κολώνα [θέση] μπορείτε να κάνετε αλλαγή σειράς εμφάνισης, διαγραφές και μεταβολές.
 HELP idiotites 2b  

  ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤   

 Μετά πατώντας επάνω στο plus-sign  < Προσθέστε νέες Τιμές > βάζετε τις αντίστοιχες τιμές, δηλαδή επιλέγετε

2a. Τύπο ιδιότητας:  πχ. Χρώμα

2b. Αξία: πχ. Μαύρο

2c. Χρώμα: βρίσκετε τον κωδικό χρώματος από το χρωματολόγιο

2d. Υφή: ανεβάζετε μια δική σας φωτογραφία με δείγμα του χρώματος

Μόλις κάνετε τις ρυθμίσεις σας πατάτε Αποθήκευση. HELP idiotites 2d   

 Γ. ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Παρακάτω περιγράφουμε σε τρεις ενότητες την χειροκίνητη προσθήκη προϊόντος, την κλωνοποίηση προϊόντος και την προσθήκη προϊόντος από ηλεκτρονικό αρχείο δεδομένων.

Γ1. Χειροκίνητη προσθήκη προϊόντος

Για την καταχώρηση των προϊόντων πάτε στο μενού Φίλτρα > Προϊόντα και μετά στο κουμπί plus-sign [Προσθήκη νέου] που ειναι επάνω δεξιά.HELP proion 3a

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤      


Σε κάθε προϊόν έχετε αριστερά Tabs για πληροφορίες, τιμές, για συνδυασμούς, SEO για λέξεις κλειδιά, εικόνες κλπ.

1. Πληροφορία

3a. Όνομα:  εισάγετε το όνομα του προϊόντος.

Αναφορά: εισάγετε κωδικό προϊόντος

3b. Σύντομη περιγραφή: εισάγετε μια σύντομη περιγραφή για το προϊόν.

3c. Περιγραφή: εισάγετε μια εκτεταμένη περιγραφή για το προϊόν.

 

Στην περιοχή <Ετικέτες> (Tags) έχετε την δυνατότητα να κάνετε μια δεύτερη παράλληλη κατηγοριοποίηση. 

Δεν είναι απαραίτητο να πατάτε <Αποθήκευση> για κάθε αλλαγή που κάνετε. Μπορείτε να επιλέγετε τα αριστερά μενού (πχ. SEO, Εικόνες κλπ) και κάποια στιγμή μπορείτε να κάνετε <Αποθήκευση και Παραμονή>
HELP proion 3b 

 ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤        
  

2. Τιμές

Εδώ μπορείτε να εισάγετε την τιμή του προϊόντος. Επιλέγετε πρώτα τον <Φορολογικό κανόνα>

και έπειτα βάζετε την <Λιανική τιμή με ΦΠΑ> πατάτε Enter για να υπολογιστούν οι τιμές προ φόρων.

Σε περίπτωση που δεν βρίσκετε το σωστό ΦΠΑ ή γίνει κάποια αλλαγή ΦΠΑ, πάτε στο menu Τοποθεσίες > Φόροι  HELP proion 3c 

 ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤        

3. Σύνδεσμοι

Στο tab Σύνδεσμοι μπορείτε να συνδέσετε το προϊόν σε μια ή περισσότερες κατηγορίες απλά τσεκάροντας τα αντίστοιχα κουτάκια, αλλά και να το συνδέσετε με άλλα προϊόντα (βλέπεxeri) που θα εμφανίζονται ως αξεσουάρ (απλά ξεκινάτε να πληκτρολογείτε το όνομα του προϊόντος αξεσουάρ και εμφανίζετε αυτόματα για να το επιλέξετε).  HELP proion 3f    

  ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤      

4. Εικόνες

Εδώ μπορείτε να ανεβάσετε μια ή περισσότερες εικόνες του προϊόντος.

Αν δεν βλέπετε τις επιλογές θα πρέπει να πατήσετε <Αποθήκευση και Παραμονή> (βλέπεxeri)  πάνω δεξιά.

Έπειτα πατάτε το κουμπί <Ανέβασετε μια εικόνα>, επιλέγετε από τον υπολογιστή σας την εικόνα ή τις εικόνες του προϊόντος που θέλετε να ανεβάσετε και πατάτε <άνοιγμα> ή <open>. Η εικόνα που είναι τσεκαρισμένη είναι η φωτογραφία εξωφύλλου, ενώ οι υπόλοιπες θα εμφανίζονται μέσα στο προϊόν. 
  HELP proion 3d

   ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

5. SEO

SEO για λέξεις κλειδιά κλπ για καλύτερες θέσεις στο google.

Εδώ βάζετε στο Meta Tιτλος (3d) το όνομα του προϊόντος ή και κάποιες λέξεις ακόμα, και θα εμφανίζεται στο browser επάνω επάνω, στο Meta Περιγραφη (3e) βάζετε κάποιο σλόγκαν σε 2 αράδες, στο Meta Keywords (3f) έως 15 λέξεις - φράσεις κλειδιά χωρισμένες με κόμμα και ένα κενό και στο Friendly URL (3g): βάζετε ή το όνομα του προϊόντος ή το ενισχύετε και με άλλες λέξεις κλειδιά. Αυτό θα βγαίνει στο url όταν η σελίδα βγει στο τέλος κανονικά στο domain που θα έχετε.  
HELP proion 3e  

   ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

 

6. Συνδυασμοί

Εδώ μπορείτε να ορίσετε όλες τις παραλλαγές του προϊόντος για χρώμα, μέγεθος κλπ και έτσι να φτιάξετε όλους τους συνδυασμούς που θα πωλούνται.

Στο ΤΑΒ συνδυασμοί πατάτε το κουμπί <Προϊόν γεννήτρια συνδυασμών> και σας εμφανίζει όλες τις ιδιότητες και ομάδες που έχετε εισάγει στην ιστοσελίδα σας. (βλ. ενότητα Β. Ιδιότητες και Ομάδες).

Στην αριστερή κολώνα επιλέγετε με πατημένο το πλήκτρο "ctrl"  τις ιδιότητες που θέλετε να προσθέσετε στο προϊόν και επικυρώνετε πατώντας το κουμπί <προσθήκη>. 
HELP proion 3g

   ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤


Αν κάποια ιδιότητα αυξάνει την τιμή ή το βάρος του προϊόντος εισάγετε την διαφορά τιμής ή βάρους  (βλ.xeri) και πατάτε το κουμπί <Δημιούργησε αυτούς τους συνδυασμούς> HELP syndyasmoi 1  
 

   ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤    

7. Ποσότητες

Αυτό το  περιβάλλον σας επιτρέπει να διαχειριστείτε τις διαθέσιμες, προς πώληση, ποσότητες του προϊόντος και των συνδυασμών του για το τρέχον κατάστημα. 
HELP posothtes1

   ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

   

8. Χαρακτηριστικά

Αυτή η κατηγορία βοηθάει για την σύγκριση προϊόντων.

Μπορείτε να καθορίσετε μια αξία για κάθε σχετικό χαρακτηριστικό για αυτό το προϊόν, τα κενά πεδία δεν θα εμφανίζονται.Μπορείτε είτε να δημιουργήσετε μια συγκεκριμένη τιμή ή να επιλέξετε μεταξύ των υφιστάμενων προκαθορισμένων τιμών που έχετε προσθέσει προηγουμένως στο μενού Φίλτρα > Χαρακτηριστικά  HELP proion xaraktiristika

    ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ 

 Γ2. Κλωνοποίηση Προϊόντος

Αν στο κατάστημά σας υπάρχουν προϊόντα μιας κατηγορίας με όμοια χαρακτηριστικά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προϊόν και να το κλωνοποιήσετε. Έπειτα σε κάθε κλώνο μπορείτε να κάνετε όλες τις απαραίτητες αλλαγές (όπως πχ. όνομα, αναφορά, εικόνα).

 

Η κλωνοποιήση / αντιγραγή μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

Α. πατώντας στο σήμα με τις δύο καρτέλες που βρίσκετε δεξιά στην καρτέλα προϊόντων (βλ.xeri) antigrafi 1a 

   ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

 

 

ή Β. πατώντας μέσα στο προϊόν που θέλετε να κλωνοποιήσετε, το κουμπί "Αντιγραφή" (βλ.xeri) antigrafi 1b  

Σε οποιαδήποτε περίπτωση θα πρέπει μετά να ενεργοποιήσετε το προϊόν κλώνο πατώντας στο κόκκινο Χ ώστε να ενεργοποιηθεί. antigrafi 1aa   

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ 

   

 Γ3. Προσθήκη προϊόντος από ηλεκτρονικό αρχείο δεδομένων 

Αν έχετε ή μπορείτε να ετοιμάσετε ένα ηλεκτρονικό αρχείο από το εμπορικό σας πρόγραμμα ή αν σας το παρέχει ο προμηθευτής σας, τότε η σελίδα εισαγωγής CSV σας επιτρέπει να συμπληρώσετε εύκολα τον κατάλογο των προϊόντων σας. Απλά πατάτε το κουμπί <Εισαγωγή>   HELP prosthiki1  

   ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤        

Θα πρέπει να έχετε προετοιμάσει ένα αρχείο CSV (γίνεται και με το excel) και θα έχετε ως στήλες τα πεδία δεδομένων (βλ. b.) που βλέπετε δεξιά στο παράθυρο ανάλογα με τι είδους αρχείο θέλετε να εισάγετε και την επιλογή που πρέπει να κάνετε (βλ. a.).

Το Dynamicsite παρέχει υπηρεσίες μαζικής εισαγωγής δεδομένων από 100€ + ΦΠΑ και κατόπιν συνεννόησης. HELP prosthiki2

Δ. Μεταφορικά Έξοδα
  

Δ1. Για να κάνετε ρυθμίσεις στα μεταφορικά έξοδα πάτε πρώτα στο μενού Τοποθεσίες για να ορίσετε:

a. Ζώνες (εδώ μπορείτε να ορίσετε τις διάφορες ζώνες σύμφωνα με τις χρεώσεις της μεταφορικής εταιρίας που συνεργάζεστε πχ "Νησιά")

b. Χώρες (εδώ επιλέγετε τις χώρες στις οποίες θα κάνετε αποστολές) c. Νομοί (εδώ ορίζετε το όνομα του νομού ή της περιοχής πχ "Νησιά Αιγαίου")

HELP topothesies 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤      

 
Δ2. Στο μενού Μεταφορικά > Μεταφορείς μπορείτε να προσθέσετε τις εταιρίες που συνεργάζεστε. Σε κάθε μεταφορέα εισάγετε τα απαραίτητα πεδία πχ. όνομα,  και συνδέστε τον με τις ζώνες του.

HELP metaforika1

   ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤        

Δ3. Στο μενού Μεταφορικά > Περιθώρια Βάρους δημιουργείτε ένα εύρος τιμών βάρους. Στο κουμπί plus-sign [Προσθήκη νέου] εμφανίζονται τρεις επιλογές

α. Μεταφορέας: επιλέγετε ένα  μεταφορέα από αυτούς που είχατε βάλει στο μενού Μεταφορικά > Μεταφορείς
β. Από: Η χαμηλότερη τιμή του εύρους (πχ 0.000kg).
γ. Προς: Η υψηλότερη τιμή του εύρους (πχ 2.000kg)

Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα περιθώρια βάρους (πχ. Από 2kg - Προς 5kg) κοκHELP metaforika1a  

  ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤      


Δ4. Στο μενού Μεταφορικά > Μεταφορικά επιλέγετε τον μεταφορέα (a.) για να εμφανιστεί ο πίνακας με όλες τις καθορισμένες ρυθμίσεις (ζώνη/περιοχή, βάρος κλπ) και μπορείτε να προσθέσετε τις μεταβολές του κόστους στα αντίστοιχα πεδία.  HELP metaforika2 

 

Ε. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΚΟΝΩΝ ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΑ

 

Η επεξεργασία κειμένου γίνεται ακριβώς όπως και σε ένα πρόγραμμα κειμενογράφου (πχ. word). Πάνω από το κουτί εισαγωγής κειμένου υπάρχει η μπάρα εργαλείων όπου μπορείτε να επιλέξετε Γραμματοσειρά και Μέγεθος Γραμμάτων, στοίχιση, τύπο (Bold, Italic κλπ), να βάλετε λίστα χωρίς σερά  bullets   ή  λίστα με σειρά  ariumisi , να επιλέξετε χρώμα γραμμάτων   lettercolor  ή ένα χρώμα ως φόντο γραμμάτων  letterfodo , να εισάγετε εικόνα insert-edit-image, σύνδεσμο ONLINE HELP2 link1  κλπ.

help-text  

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

 

Ε1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ

Αν σε ένα κείμενο που επεξεργάζεστε θέλετε να εισάγετε εικόνες, πηγαίνετε στο εικονίδιο insert-edit-image εισαγωγή/επεξεργασία εικόνας

 ONLINE HELP2 1a   

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

και στο παράθυρο που θα ανοίξει πατάτε το κουμπί  evresi εύρεση.
 ONLINE HELP2 1b  

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

 

Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο στο οποίο εισάγετε τις εικόνες σας πατώντας upload Upload > browse... , βρίσκετε από στον υπολογιστή σας την φωτογραφία που θέλετε να ανεβάσετε και πατάτε άνοιγμα > upload και μόλις την ανεβάσει πατάτε close.

 ONLINE HELP2 1c  

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

 

Επιλέγετε την εικόνα που ανεβάσατε τσεκάρωντας στο αντίστοιχο κουτί (5a) και πατάτε Select (5b) > Εισαγωγή. Τώρα η φωτογραφία έχει εισαχθεί στο κείμενο και μπορείτε να την επεξεργαστείτε.

 

ONLINE HELP2 1d

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Αλλαγή διάστασης εικόνας

Η αλλαγή διάστασης μιας εικόνας μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: 

α. μετά το Select (5b προηγούμενο βήμα) πάτε στο κουμπί Εμφάνιση στην επιλογή Διαστάσεις και πληκτρολογείτε την επιθυμητή διάσταση σε px (pixel). Μετά πατάτε Εισαγωγή και η φωτογραφία θα εισαχθεί στις διαστάσεις που πληκτρολογήσατε.

ONLINE HELP2 1f 

 

β. πατώντας πάνω στην εικόνα θα εμφανίσει ένα πλαίσιο γύρω από αυτήν. Πηγαίνοντας το ποντίκι στην μία γωνία θα εμφανιστούν δύο βέλη  velakia , πατώντας συνεχόμενο κλικ και σύρωντας προς τα έξω ή προς τα μέσα, μπορείτε να μεγαλώσετε ή να μικρύνετε την φωτογραφία.

 

ONLINE HELP2 1e

 

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

 


Ε2. Εισαγωγή συνδέσμου (link)

Aνοίγετε σε ένα νέο παράθυρο τη σελίδα που θέλετε να κάνετε link και κάνετε copy το url (πχ. http://www.eshopready2go.eu/prestashop-templates/demo-1-5/demo0001). Για να εισάγετε τον σύνδεσμο στο κείμενο ή σε μια εικόνα,  επιλέγετε το σημείο που θέλετε να γίνει σύνδεσμος και πατάτε το κουμπί   ONLINE HELP2 link1 εισαγωγή/επεξεργασία συνδέσμου.
 ONLINE HELP2 link1a 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Στο παράθυρο που θα ανοίξει εισάγετε στο a. Διαδρομή URL συνδέσμου το url που έχετε κάνει copy. Έπειτα στο b. Στόχος επιλέγετε Ανοιγμα σε νέο παράθυρο (_blank) και Εισαγωγή.
 ONLINE HELP2 link1b

  

 

Newsletter

captcha

κατασκευη ιστοσελιδων ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΡΓΑ

 • κατασκευή ιστοσελίδων για εταιρεία παραγωγής υφασμάτινης συσκευασίας.

  www.nomadcovers.gr

 • κατασκευή ιστοσελίδων για συμβουλευτική εταιρεία επιστημών υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

  pnvalue.com

 • κατασκευή ιστοσελίδων για εταιρεία οινοποιίας.

  patraikiwines.com

 • κατασκευή ιστοσελίδων για Δίκτυο Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Οικονομίας.

  dyeko.gr

 • κατασκευή ιστοσελίδων για επισκευές και ενισχύσεις κτιρίων.

  stsconstructions.gr

κατασκευη e-shop ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΡΓΑ

 • κατασκευή ιστοσελίδων για κατάστημα ρούχων.

  e-raniami.eu

 • κατασκευή e-shop για κατάστημα οπτικών.

  tagialiasou.gr

 • κατασκευη eshop για ηλεκτρονικά τσιγάρα και υγρά αναπλήρωσης

  wecig.gr

 • κατασκευη eshop για πωλήσεις ηλεκτρικών & οικιακών μικροσυσκευών

  melodiaeshop.gr

 • κατασκευη eshop για είδη Θέρμανσης, Μπεμπέ Παιδικά Καροτσάκια, Παιδικό κρεβατάκι, ποδήλατα, έπιπλα, φωτιστικά

  bulgariaeshop.com

Επικοινωνία

Το γραφείο μας βρίσκεται δίπλα στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι

 • Διεύθυνση Θησέως 25, Μαρούσι, 15124, Ελλάδα
 • Τηλ. 210 32 44 467

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 452 επισκέπτες και κανένα μέλος

Βρίσκεστε εδώ: Home ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ONLINE ΒΟΗΘΕΙΑ ONLINE ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ PrestaSHOP 1.5